Rss

Δραστηριότητες του Συλλόγου

Τα δύο Διοικητικά Συμβούλια, μέχρι σήμερα, του Πολιτιστικού Συλλόγου ανέπτυξαν πλούσια δραστηριότητα τόσο με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν όσο και με διάφορα έργα που ολοκλήρωσαν στο χωριό μας!

Δραστηριότηες του 1ου Δ.Σ.

Στις 16/08/2004 έγινε Γενική Συνέλευση της Ρεπετίστας καθώς και ο απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικηφόρος Κάτσενος παρουσίασε τις δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου στα 3 χρόνια λειτουργίας του. Ήτοι:

 1. Διαμόρφωση αίθουσας πνευματικού κέντρου ( παραδοσιακός φωτισμός, προμήθεια μόνιμων καθισμάτων με αφρολέξ, τοποθέτηση μεγαφωνικής συσκευής, φωτογραφικού υλικού κ.α.)

 2. Τοποθέτηση ταβανιού και πλακιδίων δαπέδου στο Γραφείο και το Ιατρείο της Κοινότητας, με την οικονομική βοήθεια του Δήμου Άνω Καλαμά και την προσωπική εργασία μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου (Δήμαρχος Στ. Βιρβίλης)

 3. Σοφάτισμα ανατολικής πλευράς αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου Ρεπετίστας συνολικής δαπάνης 825€

 4. Τοποθέτηση στερεοφωνικής συσκευής, ηχείων, και ενισχυτή στο πνευματικό κέντρο καθώς και αγορά ξύλινων καθισμάτων.

 5. Διαμόρφωση μαγειρείου( αγορά επαγγελματικού πλυντηρίου, ξύλινοι πάγκοι, ντουλάπια, σκεύη, κανάτες, λεκάνες, καζάνια αλουμινίου κ.α.)

 6. Τοποθέτηση τηλεόρασης και DVD στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (Δωρεά του Συμπατριώτη μας Στέφανου Φούσα, ιατρού καρδιολόγου και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Τζανείου Νοσοκομείου στον Πειραιά)

 7. Κατασκευή αποθήκης στην αυλή του σχολείου με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Άνω Καλαμά και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου. (Δήμαρχος Στάυρος Βιρβιλης)

 8. Δημοσιεύματα για τη Ρεπετίστα στον ημερήσιο τύπο Ιωαννίνων και ειδικά στην εφημερίδα « ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» του Προέδρου Νικηφόρου Κάτσενου.

 9. Πραγματοποίηση εκδρομών με τη νεολαία Ρεπετίστας, συνολικά 4 εκδρομές.

  • Παναγια Σουμελά-Βεργινα
  • Λευκάδα- Νυδρί
  • Κέρκυρα
  • Πάργα- Ζάλογγο (βλ.τα σχετικά δημοσιεύματα)

  Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου στη Νεολαία του χωριού μας. Οι νέοι του χωριού μας ανέπτυξαν μεταξύ τους φιλικές σχέσεις, με πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Συλλόγου και παραμένουν τις περισσότερες ώρες στο χωριό. Τις σχέσεις αυτές καλλιέργησαν και τα επόμενα χρόνια και πάνω από όλα κράτησαν και τα πατροπαράδοτα ήθη του τόπου μας, συμμετέχοντας σε ωραίες εκδηλώσεις του χωριού μας, όπως πανηγύρια και λοιπές εκδηλώσεις (βλ. σχετικές φωτογραφίες).

 10. Συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου σε θρησκευτικές και εθνικές εορτές.

 11. Συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου σε εκδηλώσεις του Δήμου Άνω Καλαμά. Συγκεκριμένα ομιλία από τον Πρόεδρο Νικηφόρο Κάτσενο για την ιστορία της Πογδόριανης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και παρουσίαση CD από το Δήμο Άνω Καλαμά. (βλέπε σχετικό δημοσίευμα, καταγραφή μουσικού πλούτου).

 12. Πραγματοποίηση εκδηλώσεων στη κεντρική πλατεία Ρεπετίστας κάθε χρόνο την 15η Αυγούστου, εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με ευρεία απήχηση σε όλη την περιοχή.

 13. Αγορά μεγαφωνικής συσκευής με μπαταρίες από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του χωριού, ύστερα από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου, από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του Συλλόγου (2001) για να ακούγεται η Θεία Λειτουργία της 15ης Αυγούστου στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Βορώνι που πανηγυρίζει, γεγονός που προκάλεσε ευμενή σχόλια σε όλους τους προσκυνητές που κάθε χρόνο συρρέουν στη Παναγία τη Βορονιώτισσα.

 14. Παρουσίαση ευμενών σχολίων από τον τοπικό τύπο (εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ») για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρεπετίστας.

Δραστηριότητες του 2ου Δ.Σ.

 1. 15/08/04 Βραδιά Δημοτικού τραγουδιού στη Κεντρική Πλατεία Ρεπετίστας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεπετίστας με την αριθμό 27/ 22-08-04 πράξη ευχαρίστησε γραπτώς αλλά και δια του τύπου όλους τους οργανωτές της εκδήλωσης.

  Δημοσίευμα στην Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ»

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΠΕΤΙΣΤΑΣ

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεπετίστας επιθυμεί και δημόσια να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης-πανηγύρι που έγινε το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2003 στην Κεντρική Πλατεία του χωριού και είχε απόλυτη επιτυχία. Ιδιαίτερα ευχαριστεί:

  Α) Την Εκκλησιαστική Επιτροπή και την Αδελφότητα Ρεπετιστιωτών Αθήνας για την οικονομική ενίσχυση που πρόσφεραν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου.

  Β) Τους Δημήτριο Παντελίδη, Στέφανο Γκίκα, Χρήστο Μήτση, Νικόλαο Μπούκλα, Ασημούλα Δημητρίου, Γιάννα Μήτση, Βασίλειο Καφόρο και Φρίξο Δάσκαλο, που είχαν την ευθύνη του κυλικείου και εξυπηρέτησαν άψογα όλους τους πανηγυριστές.

  Γ) Τη Νεολαία του χωριού που βοήθησε τόσο στη προετοιμασία της εκδήλωσης όσο και στη διανομή των εδεσμάτων.

  Δ) Τις Γυναίκες του χωριού για τις ωραίες τυρόπιτες που παρασκεύασαν και προσφέρθηκαν δωρεάν στους πανηγυριστές.

  Ε) Όλους τους χωριανούς ντόπιους και ξενιτεμένους που έδωσαν το παρόν στην ωραία εκδήλωση και ζωντάνεψαν τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα του χωριού μας.

  Εύχεται σε όλους και του χρόνου με υγεία

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος Ο Ταμίας
  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 2. 15/08/05 Συνδιοργάνωση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων πολιτιστικής εκδήλωσης στη κεντρική πλατεία Ρεπετίστας το βράδυ της 15ης Αυγούστου. Τη δαπάνη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ποσού 1.000€ ανέλαβε η Ν.Α. Ιωαννίνων ύστερα από ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου.

 3. 07/05/06 Κατασκευή πέτρινης βρύσης στους πρόποδες του χωριού

 4. 13/08/06 Κατασκευή 13 ξύλινων τραπεζών στην αίθουσα συνολικής δαπάνης 2605€

 5. 15/08/06 Συνδιοργάνωση Πολιτιστικής εκδήλωσης ευρείας απήχησης μεταξύ Ν.Α. Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηλείας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεπετίστας στη κεντρική πλατεία Ρεπετίστας. Τη δαπάνη ποσού 2000€ ανέλαβε και κάλυψε η Ν.Α. Ιωαννίνων.

 6. Πραγματοποίηση Εκδρομών:

  • 17/08/05 Εκδρομή στη Λευκάδα
  • 17/08/06 Εκδρομή στη Ναύπακτο.
  • 17/08/07 Εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία
  • 17/08/08 Εκδρομή στο Αργυρόκαστρο, Αγίους Σαράντα Β. Ηπείρου