Rss

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΠΕΤΙΣΤΑΣ – Ιανουάριος 2006

Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» Ιανουάριος 2006

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΠΕΤΙΣΤΑΣ

Δυναμικό παρόν στο χωριό έδωσε με τις δραστηριότητές του κι εφέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεπετίστας, δείχνοντας έτσι το αμείωτο ενδιαφέρον και την αγάπη για το χωριό.

Έτσι: Την ημέρα των Χριστουγέννων, μετά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη και πολιούχου του χωριού, όλοι οι κάτοικοι παραβρέθηκαν στην μικρή δεξίωση που πραγματοποίησε ο Π.Σ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Μετά τις ανταλλαγές των Χριστουγεννιάτικων ευχών ο Π.Σ. πρόσφερε σε όλους από ένα μελομακάρονο και αναψυκτικά, ο δε τοπικός Πρόεδρος Θωμάς Δημητρίου, το γευστικό και μυρωδάτο τσίπουρο, δικής του πάντα παραγωγής.

Την άλλη μέρα, κι ενώ ο καιρός ήταν πολύ βροχερός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Νικηφόρο Κάτσενο και τη νεολαία του χωριού (πτυχιολυχους Α.Ε.Ι., φοιτητές, μαθητές Λυκείων και άλλους, που ήρθαν στο χωριό να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων), επισκέφτηκαν το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο των Δρυμάδων και μοίρασαν στα στρατευμένα παιδιά γλυκά και δώρα.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στις 12 το μεσημέρι, ο Π.Σ. έκοψε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου έκοψε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του χωριού βασιλόπιτα. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Άνω Καλαμά Σταύρος Βιρβίλης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Θωμάς Δημητρίου και πολλοί κάτοικοι.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. κ. Νικηφόρος Κάτσενος απευθυνόμενος σε όλους είπε, μεταξύ των άλλων: Ένας χρόνος φίλοι μου και χωριανοί έφυγε, ένας καινούριος ανέτειλε. Είμαστε μόλις λίγες ώρες, αφότου ο νέος χρόνος πρόβαλε μπροστά μας, με όνειρα και ελπίδες.

Ας ευχηθούμε με όλη τη δύναμη της καρδιάς μας η καινούρια χρονιά να είναι γόνιμη, ειρηνική, δημιουργική για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, με έργα προόδου και πολιτισμού για τον Δήμο μας και το χωριό μας. Εύχομαι σε όλους τους χωριανούς τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους όλων των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρόνια Πολλά, με ατομική και οικογενειακή χαρά και ευτυχία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας αγαπητό φίλο Σταύρο Βιρβίλη, που παρευρίσκεται στην κοπή της πίτας μας και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία ατομική και οικογενειακή. Του ευχόμαστε ακόμη η καινούρια χρονιά να είναι γεμάτη έργα προόδου και ευημερίας για το Δήμο μας. Δράττομαι δε της ευκαιρίας να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Π.Σ. γιατί πάντα, σε κάθε μας έργο και εκδήλωση, τον έχουμε συμπαραστάτη και πολύτιμο βοηθό. Ευχαριστώ και όλους τους χωριανούς και δηλώνουμε ως Πολιτιστικός Σύλλογος ότι θα είμαστε πάντα κοντά για να προσφέρουμε την αγάπη και τη βοήθεια μας σε όλους.

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Στ. Βιρβίλης, που ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρόσκληση να παραστεί στην ωραία αυτή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε με έμφαση στο νέο χρόνο που ξεκίνησε, έχουν δρομολογηθεί ακόμη περισσότερα. Επεσήμανε ιδιαίτερα την αναστήλωση και αναπαλαίωση της Ιεράς Μονής Σωσίνου, την κατασκευή νέων σφαγείων, την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, τον ευπρεπισμό της Κεντρικής Πλατείας Παρακαλάμου κ.α.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και τόνισε τη συμβολή του Π.Σ. Ρεπετίστας σ’ έργα πολιτισμού και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην αρχή από το Δήμαρχο και στη συνέχεια από τον ταμία του Π.Σ. Δημήτριο Δημητρίου, που δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για την οργάνωση όλων των εκδηλώσεων που γίνονται στο χωριό, οι νέοι Ρεπετίστας χόρεψαν ωραίους δημοτικούς χορούς. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι και ευχήθηκαν «και του χρόνου με υγεία και χαρά».

Comments are closed.