Rss

Εκδρομές

Μοναστήρι Παναγίας Μικροκάστρου

Σε ημερήσια εκδρομή που πραγματοποιήσαμε με τον πολιτιστικό σύλλογο Ρεπετίστας και ιδιαίτερα με τους νέους του χωριού, κατευθυνόμενοι προς την Έδεσσα, επιχειρήσαμε ένα προσκύνημα στο μοναστήρι της Παναγίας Μικροκάστρου, κοντά στην κωμόπολη της Σιάτιστας, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Το μοναστήρι είναι γυναικείο, μπαίνουμε στο προαύλιο από τη μεγάλη ξύλινη πόρτα και εντυπωσιαζόμαστε από τον περιβάλλοντα χώρο. Τα λουλούδια και τα δέντρα στους κήπους, το καθολικό της μονής, το ηγουμενείο, η βιβλιοθήκη, οι βοηθητικοί χώροι, όλα άψογα. Στο καθολικό του μοναστηριού μας υποδέχεται η ηγουμένη. Ανάβουμε το κερί μας και προσκυνούμε τη μεγάλη ασημένια εικόνα της Παναγίας, που βρίσκεται στο τέμπλο του ναού. Η ηγουμένη αναφέρεται στην ιστορία της μονής ιδιαίτερα στο Καθολικό, που όπως υπολογίζουν οι ιστορικοί είναι 200 η 250 χρόνων, όπως δείχνει η επιγραφή ιστόρησης που διατηρείται στο δυτικό τοίχο του ναού.

Συνεχίστε την ανάγνωση >>

Εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία

Την καθιερωμένη εδώ και κάμποσα χρόνια, ετήσια καλοκαιρινή εκδρομή πραγματοποίησαν στις 17 Αυγούστου οι νέοι από το Ρεπετίστι, φοιτητές και μαθητές που βρίσκονταν για διακοπές στο χωριό καθώς και πολλοί χωριανοί, ντόπιοι και ξενιτεμένοι. Την εκδρομή οργάνωσε για μια ακόμη φορά ο πολιτιστικός σύλλογος Ρεπετίστας και έδωσαν το παρών και πολλοί ηλικιωμένοι κάτοικοι.

Το τουριστικό λεωφορείο του Κώστα Γούκου, που με την άριστη τεχνική της οδήγησης του, την ξενάγηση σε πολλά μέρη και κυρίως την ανθρωπιά και την καλοσύνη του μας εντυπωσίασε, ξεκίνησε από το Ρεπετίστι στις 7 το πρωί από την κεντρική πλατεία του χωριού. Σύντομα καλύψαμε την απόσταση Ρεπετίστα Ιωάννινα και μέσω Μπαλντούμας άρχισε η ανάβαση προς Μετσόβου, όπου περάσαμε και τμήμα της Εγνατίας οδού, του σύγχρονου αυτού αυτοκινητόδρομου, που θα συντομεύσει την απόσταση Γιάννενα Θεσσαλονίκη.

Συνεχίστε την ανάγνωση >>

Εκδρομή στην Ναύπακτο

Την έκτη κατά σειρά ηµερήσια εκδροµή πραγµατοποίησε στις 17/8/2006 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεπετίστας στη µακρινή αλλά γραφική και ιστορική Ναύπακτο µε τη συµµετοχή όλων των νέων του χωριού, που κι εφέτος βρέθηκαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωριό, πολλών αποδήµων και ντόπιων χωριανών. Ήταν ένα ραντεβού που δόθηκε πέρυσι, την ίδια ακριβώς µέρα, επιστρέφοντας από τη Λευκάδα και φέτος πραγµατοποιήθηκε χάρη και στην πολύτιµη οικονοµική βοήθεια που πρόσφερε στον Π.Σ. ο Πρόεδρος του Τοπικού Συµβουλίου Ρεπετίστας Θωµάς Δηµητρίου και ήταν και ο ίδιος παρών στην εκδροµή. Το λεωφορείο του τουριστικού γραφείου “ΠΑΜΒΩΤΙΣ” των αδελφών Σταύρου και Θωµά Μανώλη, µε οδηγό το Δηµήτρη Τάσση, που µε την άψογη συµπεριφορά, την τεχνική της οδήγησης και την ξενάγηση σε αρκετά σηµεία της διαδροµής, ξεκίνησε από το Ρεπετίστι στις 7 το πρωί. Από νωρίς στην κεντρική πλατεία είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι νέοι και µε τις ζωηρές φωνές ξεσήκωσαν τους περισσότερους χωριανούς. Ύστερα από τα καληµερίσµατα, τις συστάσεις και τις ευχές, το λεωφορείο µέσω Ιωαννίνων κατεβαίνει προς την Άρτα. Περνάµε το Μενίδι και σε λίγο φτάνουµε στην Αµφιλοχία, όπου το πρωινό θαλασσινό αεράκι µας δροσίζει Μια στάση έξω από το Αγρίνιο µας ξεκουράζει. Διασχίζοντας το Κλεισορέµατα κατευθυνόµαστε προς το Αντίρριο, ενώ από µακριά η γέφυρα Ρίου – Αντίρριου µας εντυπωσιάζει καθόσον αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύµα.

Συνεχίστε την ανάγνωση >>

Εκδρομή στην Πάργα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγµατοποιήθηκε κι εφέτος, στις 17 Αυγούστου, ηµερήσια εκδροµή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεπετίστας στη γραφική και πανέµορφη Πάργα, που µμοιάζει καταπληκτικά µε νησί του Αιγαίου, µε τη συµµετοχή όλων των νέων του χωριού- που βρέθηκαν για διακοπές στη Ρεπετίστα- πολλών ξενητηµένων και ντόπιων χωριανών. Είναι µια εκδροµή που γίνεται κάθε τέτοια εποχή µε µπροστάρηδες τους νέους του χωριού, φοιτητές, µμαθητές Γυµνασίων, Λυκείων ακόµη και του δηµοτικού, που δίνουν ζωή και παλµό στο χωριό κάθε Αύγουστο και µε τη δυναµική τους παρουσία σ’ όλες τις εκδηλώσεις, τη συµπεριφορά και το φέρσιµο αποσπούν τα συγχαρητήρια και τους επαίνους των µμεγαλύτερων. Παρών για µια ακόµη χρονιά στην εκδροµή και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συµβουλίου Θωµάς Δηµητρίου. Το λεωφορείο του τουριστικού γραφείου «Παµβώτις» µε οδηγό τον Διευθυντή του γραφείο Σταύρο Μανώλη, που µε την άψογη συµπεριφορά, την καλοσύνη και την καταδεκτικότητα προς όλους τους εκδροµείς, την άρτια τεχνική της οδήγησης αλλά και την ξενάγηση σε πολλά σηµεία της διαδροµής, ξεκίνησε από το Ρεπετίστι στις 7 το πρωί. Από νωρίς στην Κεντρική Πλατεία είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι νέοι και µε τις χαρούµενες και ζωηρές φωνές του ξεσήκωσαν τους περισσότερους χωριανούς. Ύστερα από τα καληµερίσµατα, τις συστάσεις και τις ευχές το λεωφορείο, µέσω των χωριών Κουκλιών, ιεροµνήµης, Βασιλόπουλου βγαίνει στην Εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουµενίτσας και κατηφορίζει προς το νοµό Θεσπρωτίας. Ο οδηγός µας Σταύρος Μανώλης µας ξεναγεί στο νοµό Ιωαννίνων. Μας λέει για το νησάκι που βρίσκεται στον ποταµό Καλαµά και το βυζαντινό του ναό κοντά στη Μενίνα ( είναι το µοναδικό νησί µέσα σε ελληνικό ποτάµι), για τα χωριά της Μουργκάνας, για την Εγνατία …

Συνεχίστε την ανάγνωση >>

Εκδρομή στην Κέρκυρα

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, η ημερήσια εκδρομή του πολιτιστικού συλλόγου Ρεπετέστας στο γραφικό και πανέμορφο νησί του Ιονίου, στην Κέρκυρα, με τη συμμετοχή όλων των νέων του χωριών που βρέθηκαν για διακοπές στη Ρεπετίστα πολλών ξενιτεμένων καθώς και ντόπιων χωριανών. Είναι μια εκδρομή που γίνεται κάθε τέτοια εποχή με μπροστάρηδες τους νέους του χωριού φοιτητές μαθητές λυκείων γυμνασίων ακόμη και του δημοτικού που δίνουν ζωή και παλμό στο χωριό κάθε Αύγουστο και με τη δυναμική τους παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις, τη συμπεριφορά και το φέρσιμο, αποσπούν τα συγχαρητήρια για τους επαίνους των μεγαλύτερων. Παρών στην εκδρομή και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Θωμάς Δημητρίου.

Συνεχίστε την ανάγνωση >>

Εκδρομή στη Λευκάδα

Το όμορφο και γραφικό νησί του Ιονίου, με τις καθαρές ακτές και τα καταγάλανα νερά επισκέφτηκαν στις 17 Αυγούστου οι νέοι από το Ρεπετίστι, φοιτητές και μαθητές που βρίσκονταν για διακοπές στο χωριό καθώς και πολλοί ντόπιοι χωριανοί. Την εκδρομή οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού. Παρών, για μια ακόμη φορά ο ακούραστος «μπάρμπα Γρηγόρης» που πρωτοστατεί σε όλες τις πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις και παρά την ηλικία του, σήμερα είναι 87 ετών, ανέβηκε με αρκετή ευκολία, ζωντάνια και δύναμη, τα 410 σκαλοπάτια στο μνημείο του Ζαλόγγου, σαν ένας ζωηρός έφηβος.

Συνεχίστε την ανάγνωση >>

Εκδρομή στη Μακεδονία

Με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των νέων του χωριού Ρεπετίστας, πολύ από τους οποίους βρέθηκαν για διακοπές στο γραφικό και όμορφο Ρεπετίστι, πολλών ξενιτεμένων Ρεπετιστιωτών καθώς και ντόπιων χωριανών, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η ημερήσια εκδρομή στη Μακεδονία από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού.

Το λεωφορείο του τουριστικού γραφείου «Παμβώτης» της πόλης μας, με οδηγό τον ιδιοκτήτη Θωμά Μανώλη που με την άψογη συμπεριφορά προς όλους, την καταδεκτικότητα και το φέρσιμο του κυριολεκτικά μας σκλάβωσε – ξεκίνησε από το χωριό Ρεπετίστι στις 7 το πρωί με τα χαρούμενα ξεφωνητά των νέων, φοιτητών, μαθητών λυκείου γυμνασίου άλλων νέων εργαζομένων, που από πολύ νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού και ξύπνησαν όλους.

Συνεχίστε την ανάγνωση >>